Τετάρτη, Φεβρουάριος 21, 2018

Χάρτες Ελλάδος

greecemapΑν χρειάζεστε χάρτες για να εξερευνήσετε την Ελλάδα, σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό που θα σας καθοδηγήσει σε κύριες πόλεις αλλά και ευρύτερες περιοχές. Ξεδιπλώστε αυτούς τους χάρτες, οργανώστε το ταξίδι σας και ανακαλύψτε τους δικούς σας αγαπημένους προορισμούς.
Δείτε και κατεβάστε οδικούς χάρτες της Ελλάδας για Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κεντρική & Βόρεια Ελλάδα, Νότια Ελλάδα, Κρήτη, Πελοπόννησος, Εύβοια, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο.

Διαβάστε περισσότερα: Χάρτες Ελλάδος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

thess-08Η Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρο ως μια ακμάζουσα ελληνιστική πόλη μέχρι την οθωμανική κυριαρχία αξιοποιεί την στρατηγική της θέση και αναπτύσσεται σε μια πολυπολιτισμική πόλη. Από το 1912, με τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την ενσωμάτωση της περιοχής στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολογίζεται σήμερα στους 790.824 κατοίκους (2011).

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

chalkidiki-02Η Χαλκιδική είναι περιοχή της Μακεδονίας και γεωγραφικά αποτελεί την απόληξη της Κεντρικής Μακεδονίας στο Αιγαίο πέλαγος, το οποίο εισχωρεί βαθιά μέσα σε αυτήν, σχηματίζοντας τρεις επιμήκεις χερσονήσους, που δίνουν στην περιοχή το χαρακτηριστικό της σχήμα («πόδια της Χαλκιδικής»).

Η Χαλκιδική είναι μια μεγάλη χερσόνησος, αφού περιβρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος και μόνο Β.ΒΔ. είναι ενωμένη με τον κορμό της Μακεδονίας διαμέσου της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Στο νότιο τμήμα της Χαλκιδικής, σχηματίζονται τρεις χαρακτηριστικές επιμήκεις χερσόνησοι οι οποίες είναι από δυτικά προς ανατολικά: η χερσόνησος της Κασσάνδρας, η χερσόνησος της Σιθωνίας και η χερσόνησος του Αγίου Όρους.

Διαβάστε περισσότερα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ